Feng Shui / Életterületek

Az egyes életterületek jelentése

1. Emberi kapcsolatok, karrier

Az emberi kapcsolatok alatt értjük azt, hogy mi hogyan viszonyulunk az embertársainkhoz és ők hogy viszonyulnak hozzánk. Ide tartoznak a baráti kapcsolataink, a jó viszony a szomszéddal, kollégákkal. Ha megváltoztatjuk az életterületünk energiáját, az hat a magatartásunkra is, ez által az emberi kapcsolataink minősége is jobbá válik.

A karrier alatt értjük azt, hogy nap mint nap bizonyítunk, megfelelünk. Gyerekek esetén ez jelenti a jó iskolai előmenetelt, míg felnőttek esetén a munkahelyen elért teljesítményt.

2. Szerelem, házasság

Ez az az életterület, mely által befolyásolni tudjuk a boldog párkapcsolatunk kialakulását és hosszú távú fennmaradását. Továbbá ezen a területen tudunk a legjobban hatni a nőiességünk megerősítésére is, ha szeretnénk nőiesebbé válni vagy a női szerepekkel nehézségeink vannak. A férfiak számára is fontos terület ez, számukra ez az önelfogadást és önbecsülést is szimbolizálja, mivel egy harmonikus kapcsolat alapja a helyes önismeret. Ha belátjuk, hogy mi sem vagyunk tökéletesek, partnerünket is könnyebben elfogadjuk hibáival együtt.

3. Család, egészség

A család terület alatt értjük a vér szerinti rokonainkkal, családtagjainkkal való kapcsolatot. Amennyiben javítani szeretnénk a rokonainkkal a kapcsolatunk minőségén vagy ha elhagyatottnak érezzük magunkat, e terület által kedvező hatásokat érhetünk el.

Az egészség terület akkor válik kulcsfontosságúvá, amennyiben egészségügyi problémákkal küzdünk. A Feng Shui segítségével a betegségek megelőzhetők, a gyógyulási folyamat meggyorsítható, az orvosi kezelés hatékonyabbá tehető, de nem helyettesíthető.

4. Gazdagság, siker

A gazdagság életterület segítségével anyagi helyzetünket, megélhetésünket javíthatjuk. Ide tartozik a szellemi gazdagságunk is, valamint az, hogy az elért eredményeinket valódi sikerként legyünk képesek átélni.

5. Középpont

A lakhely középpontjába tartozik mindaz, amit Életünk középpontjába helyezünk. Itt fut össze minden egyes életterület, tehát mindaz, ami itt található egész Életünkre, minden ott lakóra kihat. Ezért kell nagyon átgondolni mit teszünk ide, hogyan is néz ki otthonunk középpontja. Tradicionálisan ezt a területet üresen hagyják, hogy szabadon áramoljon az éltető energia és az egyes életterületeket csak a saját területükön erősítik.

6. Segítőkész emberek, utazás

Segítőkész emberek alatt értjük az élő személyeket és égi segítőinket is, akiktől bármikor kérhetünk szívességet, számíthatunk a támogatásukra. A hitünk szerint ez a terület alkalmas meditációra vagy akár házi oltár kialakítására is, ezzel is erősítve a segítőinkkel való kapcsolatot.

Utazás alatt értünk minden utazással kapcsolatos tevékenységet, a napi közlekedéstől a hosszú nyaralásig. Ha sokszor ér minket baleset, vagy sok kellemetlenséget szenvedünk el az utazások során, amely megkeseríti a napjainkat, ezt a területet kell erősíteni. Ide tartozik az életúton való haladás is, az, hogy életfeladatunkat megtaláljuk és az életutunkon fejlődjünk.

Ahogy a lakásnak női területe is van, ugyanúgy van férfi területe is. Az életkoroknak megfelelően ez a terület ad erőt és energiát a férfiak számára, megélni a férfi szerepüket. Azonban a nők számára sem elhanyagolható a terület ha hiányoznak belőlünk a férfi energiák, segítséget kapunk e terület által a helyes önbecsüléshez is.

7. Alkotókészség, gyerek

Ha a kreativitásunkat szeretnénk felélénkíteni, és az alkotókedvünkön javítani, akkor aktivizáljuk ezt az életterületet. Akiknek nehéz gyermekkora volt, melyet még mindig nem tudott feldolgozni, azoknak is erre a területre kell nagyobb figyelmet fordítania. A szülő-gyermek kapcsolat harmonikusabbá tételét itt tudjuk elősegíteni. De a gyermekáldásra vágyó párok szintén ezt a területet energetizálják.

8. Önművelés, tudás

Különösen a gyermekeknél és azoknál a felnőtteknél, akik még tanulnak, vizsgáznak fontos ez az életterület. A megszerzett tudást és a saját, valamint a gyermekeink bölcsességét is gyarapíthatjuk, ha a terület kialakítására figyelmet fordítunk. Itt aktivizálhatjuk a képességet, hogy szeressünk tanulni, örömünket leljük az új ismeretek megszerzésében.

9. Hír, hírnév

Hír, hírnév alatt értjük a személyünkről kialakult képet, mely baráti körben vagy munkahelyen vagy akár a médiában terjed rólunk. Amennyiben úgy érezzük, hogy rossz hírünket keltik, vagy alaptalan információk keringenek rólunk, ezen a területen tudunk ellene tenni.

Ez az a terület, ami a jó értelemben vett önreklámnak, teljesítményünk elismerésének ad új energiát. Ha valóban állhatatosan teszünk ügyeink érdekében, ez az energia biztosítja, hogy felfigyeljenek ránk, értékeljenek bennünket tudásunknak megfelelően. Akkor is ezt a területet kell erősítenünk, ha gyermekünk, bár kitartóan tanul és mégis rosszabb eredményt ér el az iskolában, mint indokolt lenne. Vagy ha a munkahelyünkön alacsonyabb a bérünk, mint a nálunk kevesebb teljesítményt nyújtó kollégánké.